Antikkens Grækenland

For mere end 2000 år siden blomstrede den græske kultur. Der blev bygget flotte bygninger, skabt forbilledlige skulpturer og i bl.a. Athen blev grundstenen til det moderne demokrati lagt. Men de mange græske bystater var en broget mosaik og omfattede også det militariserede Sparta. I en række podcast går vi tæt på Antikkens Grækenland.

Statsbegravelser

Sammen med lektor og tidligere direktør for Det danske Institut i Athen, Kristina Winther-Jakobsen, tager vi på en tur tilbage til det antikke Athen, hvor en stræben efter lighed bl.a. betød, at byens faldne krigere blev begravet i store fællesgrave. Grave der blot var markeret med en simpel gravstele. Vi går bag denne begravelsesskik og ser på, hvad den har med det athenske demokrati at gøre.

Sparta

Myterne om antikkens Sparta er mange. Historierne om de uovervindelige krigere er legendariske og bl.a. fortalt i filmen om de 300 krigere, der kæmpede til døden ved Thermopylæ i 480 f.v.t. Men er der hold i myterne eller er det netop myter? Sammen med lektor Tønnes Bekker-Nielsen dykker vi ned i Spartas spændende historie og samfundsform.