Gorba, Jeltsin & Putin

I december 1991 forsvandt Sovjetunionen officielt fra landkortet og blev erstattet af Rusland og en række mindre stater. Igennem tre podcasts kigger vi først på det Sovjetunionen, der forsvandt, derefter på Jeltsins Rusland og endelig på Putins. Vores guide på turen er Erik Kulavig, Ruslands ekspert og tidligere lektor på SDU.

Gorbatjovs Sovjetunionen

I December 1991 gik Sovjetunionen i opløsning og blev afløst af Rusland og en række mindre stater. Men hvad var det for et land, der gik i opløsning, og hvordan kan det være, at Gorbatjov ikke kom i mål med at reformere landet, men i stedet satte gang i dets opløsning.

Jeltsin Rusland

Boris Jeltsin står for mange i vesten som en af heltene, der bragte Sovjetunionen til fald. Men hvem var Jeltsin egentlig og hvad var det for et Rusland han skabte.

Putins Rusland

Vladimir Putin er for mange et symbol på den kolde krigs genopståen. Forgiftning af politiske modstandere, invasion af Krim-halvøen og ikke mindst “Rasmus Modsat” i internationale konflikter. Er der hold i det billede eller er virkeligheden en anden?